Puspanna rizs
A puspanna az egyik legszínesebb rizs. Ahogy a neve is utal rá, olyan, mint egy színes virágcsokor. Ünnepi alkalmakra ideális fogás.
Hozzávalók
- 4 szál sáfrány
- 4 dl víz
- 2 kk só
- ½ kk őrölt szerecsendió
- 5 ek olaj
- 8 kesudió
- 2 ek mandulaforgács
- 2 ek mazsola
- egy kisebb darab egész fahéj
- 1 kk római kömény
- 3 egész kardamom
- ¼ kk őrölt feketebors
- 3 szegfűszeg
- ¼ kk aszafoetida
- 2 ek reszelt kókusz
- 20 dkg rizs
- 10 dkg főtt zöldborsó
- 20 dkg panir
A vizet a sóval, a sáfránnyal és a szerecsendióval felforraljuk. Egy lábosban felmelegítjük
az olajat, megpirítjuk benne a kesudiót és a mandulát, majd félretesszük. A mazsolát is
beletesszük, és addig pirítjuk, míg a szemek meg nem dagadnak. A maradék olajon megpirítjuk
a római köményt, hozzáadjuk az egész fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt kókuszt, az egész
kardamomot, a feketeborsot, az aszafoetidát és a rizst. Ha a rizs megpirult, hozzáöntjük
a forrásban lévő vizet. Kis lángon fedő alatt puhára főzzük, s ha elkészült, beleforgatjuk
a panir kockákat, a zöldborsót, a mazsolát és az olajos magvakat.
Forrás: vegavarazs.hu
Gyere el hozzánk és kóstold meg! Éttermeink itt találhatóak