A legfinomabb választás

Tovább »

Puspanna rizs

A puspanna az egyik legszínesebb rizs. Ahogy a neve is utal rá, olyan, mint egy színes virágcsokor. Ünnepi alkalmakra ideális fogás.

Hozzávalók

A vizet a sóval, a sáfránnyal és a szerecsendióval felforraljuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne a kesudiót és a mandulát, majd félretesszük. A mazsolát is beletesszük, és addig pirítjuk, míg a szemek meg nem dagadnak. A maradék olajon megpirítjuk a római köményt, hozzáadjuk az egész fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt kókuszt, az egész kardamomot, a feketeborsot, az aszafoetidát és a rizst. Ha a rizs megpirult, hozzáöntjük a forrásban lévő vizet. Kis lángon fedő alatt puhára főzzük, s ha elkészült, beleforgatjuk a panir kockákat, a zöldborsót, a mazsolát és az olajos magvakat.
Forrás: vegavarazs.hu
Gyere el hozzánk és kóstold meg! Éttermeink itt találhatóak