Pakora
Pakora szinte minden zöldségfajtából készíthető, mégis a karfiolpakora a legnépszerűbb. A városi utcáktól kezdve a vasútállomásokig mindenhol megszokott látvány egy-egy kis pakorás kézikocsit körülvevõ csoport. Könnyedén elkészíthető sós csemege váratlan vendégeknek, vagy paradicsom csatnival tálalva ízletes vacsora a családnak.
Hozzávalók
- 20 dkg csicseriborsó liszt
- 2 kávéskanál kalinji (fekete hagymamag, nigella)
- 1/4 kávéskanál chilipor
- 2 kávéskanál õrölt koriander
- 2 kávéskanál õrölt római kömény
- 1 1/2 kávéskanál kurkuma
- 1/2 kávéskanál hing
- 3 kávéskanál só
- 2-2,5 dl hideg víz
- 70 dkg zöldség (kisebb rózsákra szedett karfiol, vagy vékony karikákra vágott burgonya, padlizsán, cukkini, csillagtök, kaliforniai paprika, csíkokra vágott sárgarépa), vagy kockákra vágott házi sajt
- ghí vagy olaj a sütéshez

A csicseriborsó lisztbe belekeverjük a fűszereket. Kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd
folytonos kevergetés közben annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta legyen,
amely nem folyik majd le a zöldségekről. 10-15 percig pihentetjük. Közben megmossuk és felvágjuk
a zöldségeket, majd habverõvel alaposan megkeverjük a tésztát. Egyenként belemártogatjuk a
zöldségeket, majd azonnal beledobjuk a felmelegített ghíbe vagy olajba. A zsiradék ne legyen
túl forró, mert belül nyers marad a pakora, ám ne legyen hideg sem, mert akkor megszívja magát a
zöldség. Aranybarnára sütjük, és egészen forrón, csatnival tálaljuk.
Forrás: vegavarazs.hu
Gyere el hozzánk és kóstold meg! Éttermeink itt találhatóak