Malpura
A malpura több szempontból is ideális édesség a nyári szezonban. Egyrészt a gyümölcsszezonban ízletes joghurtot készíthetünk friss gyümölcsből, másrészt a joghurt kellemesen hűt a nyári melegben.
Hozzávalók
- 20 dkg fehér liszt
- 8 dkg porcukor
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 1,5-2 dl tej szükség szerint
- zsiradék (olaj vagy ghí) a sütéshez
- 1 l joghurt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg málna

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a porcukrot. Fokozatosan öntjük hozzá a tejet,
miközben habverővel simára keverjük. Egészen sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie.
Ha megvan, negyed órára félretesszük, hogy a tészta pihenjen.
Közben fogunk egy nagy tálat, s összekeverjük benne a joghurtot és a cukrot. Megmossuk a málnát, a
felét összenyomjuk és az egész szemekkel együtt a joghurthoz adjuk.
Ha a tészta már pihent, serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot, a tésztából kiveszünk egy
teáskanálnyit, majd a bő, forró zsiradékba csúsztatjuk. Annyit teszünk az edénybe, amennyi
kényelmesen elfér benne. Időnként megforgatjuk, 3-4 perc alatt aranyszínűre sütjük, s végül
lecsöpögtetjük a fánkokat. Ha kissé kihűltek, a gyümölcsjoghurtba forgatjuk őket.
Forrás: vegavarazs.hu
Gyere el hozzánk és kóstold meg! Éttermeink itt találhatóak